Arama

3 Mart 2007 Cumartesi

Perfume: The Story Of A Murderer (2006)

**** Kadın kokusu ****

Konusu şöyle; 1730larda Paris'te Jean-Baptiste Grenouille doğar doğmaz annesi tarafından ölüme terkedilir, ancak doğuştan gelen her tür kokuyu ayırt etme yeteneği ve azmiyle yaşama tutunur. Kendini insanların içindeki sevgiyi ortaya çıkaracak kokuyu bulmaya adar. Bu uğurda cinayetler işleyecektir.

Ne anladım; üniversiteden beri okuycam diyip bir türlü okuyamadığım kitaplardan Parfüm nihayet sinemaya aktarıldı da izledim. Yöneten Tom Tykwer Heaven'daki havada bir film yapmış. Finale doğru bir meydandaki herkesin soyunup sevişmeye başladıkları sahne gibi bazı noktalar biraz havada kalıyor ama kokuyu görselleştirme gibi zor bir hedefi de başarıyor bence. Sıradan bir seri katil cinayetleri filmi değil, sembolizme had safhada yaslanan bir hikaye var, ortalama aksiyon bekleyenleri hayal kırıklığına uğratabilir.

Aklımda kaldı; annesinin Grenouille'i pazarın orta yerinde doğuruverdiği giriş sahneleri. Dustin Hoffman'ın canlanırdığı parfümcü. Meydandaki orgy sahnesi (yalnız başta kamera oyuncuların üzerinde gezmeye başladığında çoğu salak salak abartılı ve bariz kötü tepki veriyordu, bana öyle geldi).

Sonuç; şimdi kitabı okumak gerekecek.

3 mart ctesi gece evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0396171/

Hiç yorum yok: