Arama

30 Mart 2007 Cuma

A Good Year (2006)

**** İyi mahsul ****

Konusu şöyle; Russell Crowe'un canlandırdığı Max Skinner (amcasının küçükken taktığı isimle Max-A-Million) başarılı, acımasız ve iş haricinde bir hayatı olmayan Londra'da yaşayan bir borsa simsarıdır. Hayattaki tek yakını olan ama yıllardır görüşmediği amcasının ölümüyle Fransa, Provence'deki malikanesi ve üzüm bağları ona kalır. Max malları satıp paraya dönüştürmek için bir günlüğüne oraya gider.

Ne anladım; soğuk ve yaşamdan zevk almayan iş adamının hayatın basit zevklerini yeniden keşfetmesi üzerine basit bir hikaye. Ama yönetmen Ridley Scott olunca çok güzel anlatılmış bir hikaye. Müzikler güzel, dialoglar çok dinamik ve zekice, karakterler eğlenceli. 1-2 sene öncesinin Under A Tuscan Sun filmini hatırlattı bana, onda bir kadın karakter İtalya Toscana'ya gidiyordu.

Aklımda kaldı; Yanan bir köpeği asla okşama (Never pat a burning dog - Çırağı akıl vermesi için yardımını istediğinde söylediği alakasız veciz.) Dudaklarımı affet, olmadık yerlerde zevki aradıkları için (Pardon my lips, they find pleasure in mysterious place - Kızın kulağına fısıldadığı cümle) Max'in evin bahçesini ilk kez gezdiği sahne; tozların ve unutulmuşluğun içinde geçmişten sesler duyduğu. Max'in kızla randevusu sırasında Ridley Scott evde kuzen ile Max'in arkadaşının tanışmalarını da paralel kurguyla vermiş. Normalde aksiyon sahnelerinde çok kullanılan bir teknik burada değişiklik katmış.

Sonuç; kaliteli bir drama

29 mart 2007 çarşamba akşamı evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0401445/

Hiç yorum yok: