Arama

23 Mart 2007 Cuma

Man Of The Year (2006)

*** Politikacılar çocuk bezi gibidir. Aynı sebeple , belli aralıklarla değiştirilmeleri gerekir ***

Konusu şöyle; Jay Leno tarzında bir komedyen/sunucu Tom Dobbs (Robin Williams) siyasi eleştiriler yaptığı bir programında "belki de başkan olmalıyım" diye bir espri yapar, izleyicileri bu fikri ciddiye alır, Dobbs gerçekten aday olur ve gerçekten de seçimi kazanır.

Ne anladım; hiçbir partiye üye olmayan, seçilebilmek için sermaye sahiplerine sırtını dayamayan, dolayısıyla hiçbir borcu da olmayan dobra bir insan Amerikan Başkanı olabilir mi? Bu fikir üzerine başrole Robin Williams'ı koyup serbest bırakılmış. Williams bomba gibi, sürekli konuşuyor. Good Morning Vietnam'daki gibi bir performans. Senaryoda çok acaiplikler var. Mesela bilgisayar hatası (iki kez tekrarlayan harflerle ilgili) tam olarak açıklanamıyor ama çok dandik bir hata.

Aklımda kaldı; alakasız bir yerde Laura Linney'in karakterinin cep telefon şarjı bitiyor, şarj bulmak için bir dükkana giriyor, kadın diyor "ohoo o telefon 2 yıllık" Teknolojinin ne kadar hızlı değiştiğine bir gönderme yapılıyor ama çok havada kalan bir sahne. Williams'ın kulak içi cep telefonu taklidi yaptığı sahne komikti. Laura Linney'e evde saldırdıkları sahne bir komedi filminden beklenmeyecek derecede gerilimli bir sahneydi, havaya sıçradık.

Sonuç; Williams'ın performansı güzel, filmin çıkış noktası da iyi ama havada kalıyor bence.

22 mart perşembe akşam evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0483726/

1 yorum:

kilavuzkarga dedi ki...

Ben de:

Robin baba: komedyenlik zor meslektir, kızlar size kilotlarını falan atmazlar

dediinde, yanındaki genç kız sunucu:

Ben sadece britniy spears sahnesine donumu atarım... O da giysin diye

şeklindeki esprisine çok güldüm...