Arama

17 Mart 2007 Cumartesi

Mutluluk (2007)

*** Öyle icap etti, gittik ***

Konusu şöyle; Meryem saldırıya uğramış bir durumda bulunur ve ailesi kızın kirletildiğine karar verir, kimin yaptığını da hatırlayıp söyleyemediğinden öldürülmesine karar verir. Bu işle de askerden dönmek üzere olan amca oğlu Cemal görevlendirilir. Aynı zamanlarda Türkiye'nin bambaşka bir yerinde Profesör İrfan hayatından sıkılmıştır ve bir gün herşeyi bırakıp ortadan kaybolup teknesiyle dolanmaya başlar.

Ne anladım; Türkiye'nin en doğusundan sebepsiz bir töre cinayeti teşebbüsü ile en batısından hayatından sıkılmış bir adamın kendini bulma hikayesi karşılaşıyor. Zayıf tarafları; süresi biraz uzun, sanırım kitaptan mümkün olduğunca fazla kısım kullanılmak istenmiş. Fedon kılıklı Talat Bulut arada ölçüyü tutturamıyor ve Murat Han'ın karakter biraz abartılı değişimler geçiriyor ve diyalogların yakışmadığı çok yer var.

Aklımda kaldı; köprü altındaki sahne. Girişteki tam afişlik (zaten afişte de var) adanın üzerindeki Mutluluk yazısı ve sudaki yansıması.

Sonuç; çok iyi niyetli yaklaşırsanız iyi bir film ama eksikleri çok gene de.

16 mart 2007 cuma gecesi 300 spartalıyı hedefleyerek ümraniye carrefour'a gittik ama netekim dandik yerler kaldığından ona girmedik buna girdik.

http://www.imdb.com/title/tt0978649/

Hiç yorum yok: