Arama

2 Ocak 2008 Çarşamba

Stardust (2007)

**** Do the stars gaze back? ****

Konusu şöyle; Londra'nın yanıbaşında görünmeyen bir dünya olan Stormhold'da yaşayan genç Tristan, etkilemek istediği Victoria için kayan bir yıldızı getirmek üzere yola çıkar. Aynı yıldızın peşinde kral olmak için altı kardeşini ekarte etmeye çalışan prens ve sonsuz yaşamın peşindeki cadılar da vardır.

Ne anladım; Guy Ritchie filmlerinde yapımcı ve oyuncu olarak daha önce tanıştığımız ve ilk filmi Layer Cake ile bildiğimiz Matthew Vaughn fantastik sinemaya el atmış, iyi de yapmış. Karşımızda bir masal var. Herşeyden önce devamı çekilip bir seriye dönüştürülecek hesapçılığını hissettirmiyor (böyle bir plan varsa bile) Karakterler çok eğlenceli (efemine korsan, yaşlı cadı ve ölü prensler) bilindik tiplemeler olmasına rağmen hepsine bir kendine özgülük katılmış. Peter O'Toole beş dakikalık bir rolde kralı oynuyor. Fantastik bombardımanı arasında (Yüzükler, Potter, Karayipgiller vs.) derli toplu, samimi ve çekici bir masal.

Aklımda kaldı; her biri farklı bir şekilde ölen yedi kardeş. Kapı görevlisinin ikinci denemedeki başarılı savunması. Uçan geminin tayfası.

Sonuç; fantastişe

1 ocak 2008 salı gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0486655/

Hiç yorum yok: