Arama

14 Ocak 2008 Pazartesi

Saw IV (2007)

*** Nerden geliyor bu kadar teybin parası ***

Konusu şöyle; Jigsaw ile partneri ve suç ortağı Amanda'nın öldüklerini serinin üçüncü filminde görmüştük. Ama bir detektifin ölü bulunması ile başka bir yardımcı olabileceği kuşkusuyla iki FBI ajanı yeni bir soruşturmaya başlar.

Ne anladım; Saw II'den beri serinin yönetmenliğini yapan Darren Lynn Bousman gene iş başında. İkinci filmden sonra daha geniş bir hikaye evrenini anlatmaya dönüşen seriden kendi başına pek de bir anlam ifade etmeyen filmler çıkmaya devam ediyor. Artık karakterleri, yaklaşımı ve şiddetini kanıksadığımız için rahat takip edebildiğimiz bu film de bittiğinde pek çok soruyu cevaplamamış oluyor. Hatta o kadar ki filmin sonunu başında gördüğümüzü ve aslında üçüncü filmin son kısmı ile aynı zaman diliminde geçtiğini yani aynı yere bağlandığını kavramak için biraz zaman gerekiyor. Hikayelerdeki boşluklar ve bağlantılar üzerinde kafa yormaya gerek var mı bilemiyorum. Tüm seri tamamlanınca belki anlam ifade edebilir ama o zaman buna vakit ayıracağımı sanmıyorum. Tek başına da idare eder bir seyirlik.

Aklımda kaldı; şık sahne geçişleri, örneğin ekranın bir köşesindeki karaltının giyilen bir cekete dönüştüğü gibi. Buz kütleleriyle kafa pörtletme sahnesi. I want to play a game :)

Sonuç; seriyi takip edenler için

13 ocak 2008 pazar gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0890870/

Hiç yorum yok: