Arama

25 Ocak 2008 Cuma

10 Items Or Less (2006)

** Kısa süresine rağmen sıkıcı olabiliyor **

Konusu şöyle; dört yıldır film çevirmeyen ünlü aktör (Morgan Freeman) kendisine teklif edilen rol için araştırma yapmaya küçük bir süpermarkete gider. Burada sıradışı bir kasiyerle (Paz Vega) tanışır.

Ne anladım; Moonlight Mile ile tanınan, Lemony Snicket fantastik hikayesiyle değişik bir tarzı deneyen Brad Silberling önceki filmine yakın bağımsız ve küçük bir hikayeye geri dönüyor. Gene içinde bulunduğu hayattan uzaklaşıp yeni şeyler keşfeden bir adamın yanında dolanan kamera bu sefer işi insanları gözlemlemek olan, kendi sarayından halkın arasına inen bir kral edasında olsa da çok canayakın bir aktörü alıyor merkeze. Freeman bu rolde iyi olsa da karşısındaki Paz Vega pek uymuyor. Karşısındaki karakter bir kasiyerlikten daha fazlasını yapabilecek bir kişi ve iş görüşmesine gitmek üzere. Hayatında sevdiği ve sevmediği 10 veya daha az şey listeleri çıkarıp bir nevi muhasebeye dökmeye çalışıyorlar. Yaşlı aktör görmüş geçirmiş bir mentor olarak yola yeni çıkan kıza bir rota vermeye çalışıyor. Küçük ve moral verici baptan yapılmış bir film.

Aklımda kaldı; Freeman'ın market ahalisiyle ve neredeyse karşılaştığı herkesle bir iletişime girmesi, rafları dizen adamın arkasından yavaş çekim yürümesi, araba yıkayıcılarla dans etmesi. Danny Devito Cheers dizisindeki Rhea Perlman ile evliymiş bu arada bilmiyordum. Yolda arabayla ikisini görüyolar, kadın "dur şunun karısını arıyım hemen" diye celalleniyor.

Sonuç; çok anlamlı gelmedi

24 ocak perşembe gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0499603/

Hiç yorum yok: