Arama

30 Aralık 2007 Pazar

The Nanny Diaries (2007)

*** Annie the nanny ***

Konusu şöyle; üniversiteden mezun olan ancak hayatta henüz ne yapacağına karar verememiş olan Annie tesadüfen Manhattan'ın yukarı doğusunda yaşayan zengin annelerinden biri tarafından çocuk bakıcısı sanılır. Annie mesleğine karar verene kadar geçiş süreci içinde bu teklifi değerlendirmeyi seçer ve bambaşka bir dünya ile tanışır.

Ne anladım; birkaç yıl önce American Splendor ile sevdiğimiz yazar/yönetmen çiftten bir yarı otobiyografik roman uyarlaması. Roman gerçekten bu işi yapmış olan yazarın yaşadıklarını içeriyormuş ve bir ara bestseller olmuş. Scarlett Johanson role uymuş, onun yanında Chris Evans biraz teklese de (sanki bir ingiliz filmindeki amerikalı hödük gibi olmuş), Paul Giamatti ve Laura Linney (Bay ve Bayan X) çok başarılılar. Film biraz değişik bir komedi gibi başlıyor ama anlatım olarak bildik romantik komedi sularına dönüyor ve biraz dalgalanmalarla beraber ortalamayı tutturuyor. Bridget Jones 3 gibi düşünülebilir.

Aklımda kaldı; doğal tarih müzesinde geçen giriş anlatımı, ayrı bir tür olarak yukarı Manhattan zengin ailelerini tanıttığı sahne.

Sonuç; fena değil

29 aralık gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0489237/

Hiç yorum yok: