Arama

30 Aralık 2007 Pazar

Death Sentence (2007)

*** No thanks, dad. I'm taking the car ***

Konusu şöyle; iki yetişkin erkek çocuk sahibi Nick Hume (Kevin Bacon) bir şirkette yöneticidir. Büyük oğlunun hokey maçından dönüşte benzinlikte bir çetenin saldırısına uğrarlar ve oğlan ölür. Nick en fazla 3-5 yıl ceza alacağını öğrenince suçlu aleyhinde tanıklık etmez. Amacı dışarıya çıkınca kendi adaletini sağlamaktır.

Ne anladım; testere serisinin yaratıcısı James Wan'dan bir intikam filmi. İntikam filmi denince ilk akla gelen Death Wish'in uyarlandığı kitabın yazarının bir başka romanından uyarlama. Önceki filmlerinde olduğu gibi karakterler fazlasıyla yüzeysel, çete ve kötü adamlar abartılı karton tipler. Belli ki amaçlanan trajik bir hikaye ile John Woo tarzı bir anlatımı birleştirmek olmuş ama pek tutmamış. (Finalde çetenin merkezi şapelvari kırmızı renkli acaip bir mekan, bir güvercinler eksik) İki ayrı film arasında zap yapıyoruz hissi veriyor. Genel olarak intikam hikayesi türünün gereklerini sağlıyor ve eğlencelik olarak başarılı sayılır. Yalnız hastaneden neden kaçtığını hiç anlamadım, bir de John Goodman'ın ne işi var bu filmde.

Aklımda kaldı; filmin ortalarında otoparkta geçen kesintisiz katlar arasında dolaşan uzun ve mükemmel bir sahne var. Girişte çocukların büyümelerini gösteren ev kamera görüntüleri de güzel bir giriş olmuş.

Sonuç; idare eder.

30 aralık pazar günü evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0804461/

Hiç yorum yok: