Arama

30 Aralık 2007 Pazar

Cassandra's Dream (2007)

**** Hayallerinizi gerçekleştirmek için ne kadar ileri gidersiniz? ****

Konusu şöyle; sınıf atlama hayallerindeki iki kardeş, Ian (Ewan) ve Terry (Colin), biri hayallerinin kadınını maddi yönden tatmin etmek için, diğerinin şansının tersine dönmesi ile çok ciddi borçlanması sonucunda yüksek miktarda para ihtiyacına düşerler ve idolleri olan zengin amcalarından borç isterler. Bu iyiliğin karşılığında amcalarının da bir isteği vardır.

Ne anladım; filmin ve filmdeki teknenin adı Yunan mitolojisinden, gerçekten gelecekte olacakları söylemesine rağmen kimsenin inanmadığı trajik kahramandan geliyor. Burada da filmin içinde bu döngü tamamlanmadığına göre izlediğimiz bizim için bir kehanet ama biz de ciddiye almayacağız ve sonunda başımıza gelecek olan budur. Woody Allen'ın ciddi film kontenjanından, hatta finaliyle mideye yumruk gibi oturan bir kara film. Varoluşçu tadı sonuna kadar veriyor film, iki başrol de bence çok başarılılar. Yavaşça deliren Terry rolünde Colin Farrell hakikaten oyuncuymuş dedim. Match Point tarzını sevenlere.

Aklımda kaldı; Terry'yi iyice batarken bıraktığımız ama sonraki sahnede mucize gibi şansının tersine döndüğünü öğrendiğimiz olaylar. Bonnie ve Clyde göndermesi

Sonuç; çok yaşa Woody.

30 aralık pazar capitolde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0795493/

Hiç yorum yok: