Arama

23 Aralık 2007 Pazar

The Invasion (2007)

** Uzaylılar kovalasın **

Konusu şöyle; Washington'da oğluyla yaşayan psikiyatrist Carol Bennell (Kidman) uzaydan gelen bir virüsün insanları ele geçirerek hızla yayıldığını ve oğlunun bağışıklığa sahip olduğu için hedefte olduğunu farkeder.

Ne anladım; daha önceden üç kez sinemaya uyarlanan hikayenin bu Hollywood uyarlaması Das Experiment ve Der Untergang filmlerinin yönetmeni tarafından (Oliver Hirschbiegel) ele alınıyor. 1956 Don Siegel'ın yönettiği versiyon sadeliğine rağmen bence bilimkurgunun mükemmel öncülerindendir. Bu yüzden bu filmi beğenmeyeceğimi biliyordum ama bu kadar kötüsünü de beklemiyordum. Her hikayenin standart senaryo şablonlarına oturtulup servis yapılması (boşanmış anne, korumak için hayatını hiçe sayacağı çocuk, anlayışlı erkek arkadaş) burada hiç işlememiş. Hislerinden arınmış ve "mutlu" bir toplum olmak ile "insan" olmak ama savaşlara ve kötülüklere açık yaşamak arasındaki seçimi temeline oturtmaya çalışıyor film ama laf arasında iki cümleyle geçiştiriyor bu meseleyi de.

Aklımda kaldı; bir tek herhangi bir makyaj ya da efekt kullanılmamasına rağmen dönüşüm geçiren insanlar çok kolaylıkla ayırt edilebiliyor, onu beğendim.

Sonuç; orijinali dururken boşa zaman kaybı

22 aralık 2007 gecesi tolgalarda izledik

http://www.imdb.com/title/tt0427392/

Hiç yorum yok: