Arama

14 Aralık 2008 Pazar

Tropic Thunder (2008)

**** You m-m-m-mmm-m-make me happy ****

Konusu şöyle; bir grup büyük oyuncuyla bir Vietnam filmi çekmeye çalışan İngiliz yönetmen Damien Cockburn (Steve Coogan) bu yıldızların kapris ve egolarıyla başedemeyince hikayenin arızalı yazarı Four Leaf'in (Nick Nolte) gazıyla akıllanmalarını sağlamak için oyuncuları ormanın ortasına tek başlarına bırakır. Aksiyon filmlerinin artık çaptan düşen oyuncusu Tugg Speedman (Ben Stiller), rolün havasına girmek için deri rengini ameliyatla koyultan karakter oyuncusu Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), osuruk komedyeni Jeff Portnoy (Jack Black), rapçi oyuncu Alpa Chino (Brandon Jackson) ve genç Sandunsky (Jay Baruchel) karşılarında gerçek uyuşturucu kaçakçıları olduğunu bilmeden ellerindeki senaryoya göre oynamaya devam ederler.

Ne anladım; Ben Stiller'in müzisyen Justin Theroux ve Etan Cohen (Coen değil) ile beraber yazdığı, kendi yönettiği ve baş karakterlerden de birini oynadığı; Hollywood'un başta savaş filmleri olmak üzere klişeleriyle baştan aşağı dalga geçtiği bir komedi. Metot oyunculuğundan özürlüler üzerinden duygu sömürüsü yapan oscarlık filmlere, işini kaybetmemek için müşterisinin saçmasapan kaprislerine bile dünyanın en doğal isteğiymiş gibi davranan menajerlerden küçük büyük tüm dağları yarattığını zanneden stüdyo patronlarına eleştirilen klişerler ve tiplemelerle dolu film. Yazan kadronun kendi topraklarında çok rahat gezindikleri belli ve şarjörleri tam dolu. Jack Black'in çok aktif olmadığı (gene de bağlandığı ağaçtan kurtulmak için teklifler sıraladığı sahne kopuk) buna karşın Downey Jr.'un bütün kadroya bedel bir oyun çıkardığı filmin zaten her rolü sağlam oyunculara teslim edilmiş. DVD yorumlarını merak ettim.

Aklımda kaldı; tam bir özürlüyü oynarsan asla Oscar alamazsın ve Blu-Ray neden kazandı tespitleri. Girişteki fragmanlar (Scorcher serisi ve gay keşişler). Stüdyo patronunun final dansı. Simple Jack. Tugg'un Platoonvari ölüm ve gözyaşı sahneleri.

Sonuç; çok iyi

14 aralık pazar günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt0942385/

Hiç yorum yok: