Arama

14 Aralık 2008 Pazar

Decision At Sundown (1957)

*** Silahları sevmeyen bir western ***

Konusu şöyle; Bart Allison (Randolph Scott) Sundown kasabasına gelir. Amacı; karısını baştan çıkararak intihar etmesine sebep olduğunu düşündüğü Tate Kimbrough'u (John Carroll) öldürmektir. Tesadüfen adamın da düğün günüdür.

Ne anladım; adını daha önce hiç duymadığım Budd Boetticher isimli yönetmenin westerni John Wayne kadar tanımasak da Amerikan idollerindn Randolph Scott'u barındırıyor. Süresi kısa olmasına rağmen bildik kovboy filmi kalıplarına pek itibar etmiyor film. İntikam amacıyla gelen adamın da öfkeden mantıklı düşünememek gibi bir kusuru var. Kasaba kendisini uslu uslu bir tiranın eline teslim etmiş, şerif desen parayı elinde tutan iktidarın elinde oyuncak, dünün tıfıl gençleri şerif yardımcısı kılığında paranın kanununun uygulanmasına çanak tutuyorlar. Finali de bu tür filmlerde pek görülmeyecek derece değişik olmasına rağmen kısa sürede tek mekana girip kalan yavan anlatımıyla çok da eşşiz bir tat bırakmıyor zihinlerde.

Aklımda kaldı; düğünü basıp da adamı vurmaması. Sarhoş berber ve rahip. Kasabada önce berberde, sonra kızın babasının sürdüğü arabada ve sonrasında da otel odasında karakter tanıtmaya yönelik yapılan uzun girizgahdaki yönetim.

Sonuç; idare eder

14 aralık pazar

http://www.imdb.com/title/tt0050296/

Hiç yorum yok: