Arama

22 Aralık 2008 Pazartesi

Happy-Go-Lucky (2008)

**** En-ra-hah ****

Konusu şöyle; neşeli, enerjik ve değişik bir anaokulu öğretmeni olan Poppy (Sally Hawkins) bisikletinin çalınmasının ardından araba kullanma dersleri almaya karar verir. Çok gergin ve takıntılı Scott (Eddie Marsan) ile dersler sırasında iletişim kurmaya çalışan Poppy öte yandan Flamenko dans öğrenmeye çalışarak kendini geliştirmeye devam etmektedir ve okulundaki öğrencilerle de görünenden daha fazla ilgilidir.

Ne anladım; İngiliz sinemasının dingin babalarından Mike Leigh'den karakter ağırlıklı bir komedi. En iyimser Leigh filmi olarak tanımlanan yapıtta komik unsurlar da karakter zıtlıklarından çıkıyor. Kızkardeşinin bile hayretle sorguladığı şekilde toplum kalıplarından uzak bir hayat yaşayan Poppy otuzlu yaşlarına geldiği halde evlenmeyi düşünmeyen, sigorta ve tasarruf kavramlarına uzak, arkadaşlarıyla kafayı çekip muhabbet etmeyi ve birisini rastgele şaşırtarak mümkünse güldürmeyi en azından üzüntüsünü azaltmayı seven sıradışı bir karakter. Sıklıkla karşılaştırıldığı Amelie'ye göre daha gerçekçi, en azından cinselliğini inkar etmeyen ama alışılması çok daha zor bir karakter Poppy. Kızların içip kikirdedikleri sahne herşey hakkında karar vermek için çok erken, ilk trafik dersini izleyin en azından. Sadece büyümeyi reddeden sığ bir karakterden ziyade çevresini son derece iyi algılayabilen, kolay pes etmeyen, olumlu tepkiler vererek olumlu şeyler olmasına çabalayan, gücünün yetmediğinde ise bunu istemeyerek itiraf edebilen zamane Pippi Langstrump'un Leigh için şaşırtıcı olan mutlu sonundan keyif bile alıyoruz.

Aklımda kaldı; ilk sahnede bisikletin ardından şirin tepkisi. Scott ile Poppy'nin son dersinin ardından gelen sinirli sahne. Evsizle olan sahnesi.

Sonuç; e güzel

21 aralık pazar günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt1045670/

Hiç yorum yok: