Arama

11 Ağustos 2008 Pazartesi

Son Of Rambow (2007)

**** This has been my best day ever. ****

Konusu şöyle; aşırı dindar ve her tür teknolojiyi reddeden bir aileden gelen Will Proudfoot (Bill Milner) televizyon izlemeside yasak olduğundan sınıfın önünde beklediği bir gün okuduğu okulun haylazı Lee Carter (Will Poulter) ile tanışır. Abisi için "İlk Kan" filminin kasetlerini kopyalayan küçük sinemacı Carter ile tanışmak Will için hayalgücünün patlamasını sağlar. Beraber bir yarışma için Rambo'dan esinlenilmiş bir kısa film çekmeye girişirler.

Ne anladım; Hitchhiker's Guide To The Galaxy'nin sinema uyarlaması ile tanıdığımız Garth Jennings'den daha mütevazi bir komedi. İçine kapanık bir çocukla afacan bir diğeri arasında sıradan bir dostluk hikayesi anlatacakmış gibi ilerleyen filmde bir anda Will'in korkuluğun canlandığını hayal etmesi ve Rambodan aşırı etkilenip bandanayla hiperaktif deparlar atmaya başlaması ile çok klişe bir yola girmiyor hikaye. Fransa'dan gelen Michael Jackson çakması kendini beğenmiş eleman da başta olmak üzere geçtiği dönemin etinden sütünden yararlanıyor film. Çok fazla olmasa da bu tür fantazi sahnelerinde Michel Gondry'nin tarzını sık sık anımsattı, "Be Kind Rewind" tadında. Tanınmamış oyunculardan kurulu kadrosundan iyi oyun alan yapıt hatırlandıkça gülümsetenlerden.

Aklımda kaldı; yazılar geçtikten sonra Carter "Rambo w ile yazılmıyor ki" diyor, Will de "Hadi be!" Sonunda sinemada gösterilen kısa filmleri. İpte sallanarak suya atıldığı aksiyon sahnesinde yüzme bilmediğinin ortaya çıkması.

Sonuç; gayet iyi

10 ağustos pazar günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt0845046/

Hiç yorum yok: