Arama

9 Ağustos 2008 Cumartesi

Leatherheads (2008)

*** Ich gebe auf! ***

Konusu şöyle; 1920'de resmileşmeye çalışan profesyonel Amerikan Futbolu liginde iflastan kurtulmaya çalışan Duluth takımının lideri Dodge (Clooney) takıma izleyici çekmek için flaş kolej oyuncusu Carter'ı (John Krasinski) almaya çalışır. Aynı zamanda birinci dünya savaşından bir kahraman olarak dönen John'un savaş hikayesinin yalan olduğu konusunda haber yapmak için de Lexie Littleton (Renee Zellweger) gazetesi tarafından görevlendirilmiştir.

Ne anladım; Clooney'in aynı zamanda da yönettiği bu film üçüncü denemesi. Her seferinde Amerikan yakın tarihinin bir dönemini ele alan yönetmen zor filmlerin ardından bu sefer savaşın hemen sonrasını konu almış, komediye adım atmış ve aynı zamanda bir spor filmi. Hem 40'ların hızlı dialoglu "His Girl Friday" tarzı filmlerinden öğeler var, hem "Bull Durham" ya da çok yeni "Semi-Pro" çizgisinden de konu olarak izler. Tam olarak ne yapmak istediğine karar veremediğinden filmin iki finali var, bu da temponun iyice dağılmasına neden olmuş. Bir odada konuşma sahnesi ile filmi bitirmeye kıyamadığından olsa gerek bir final de spor filmine uygun şekilde sahada yapmak istemiş. Klişelere dalmamak gibi bir erdemi olsa da karakterlerin izleyici ile iyi bir bağ kurdukları söylenemez.

Aklımda kaldı; girişte futbol oynayanları izleyen inek sahnesi süper. Final maçındaki çamurda çavuş york numarası da güzel.

Sonuç; sıradanlığı aşamıyor.

8 ağustos cuma gecesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0379865/

Hiç yorum yok: