Arama

20 Ağustos 2008 Çarşamba

It's A Free World ... (2007)

**** Özgür Dünya ****

Konusu şöyle; Polonya'dan İngiltere'ye işçi getiren bir iş bulma kurumunun çalışanı Angie (Kierston Wareing) kendisine sulanan müdürün suratına içki döker, ardından işten atılır. Bunu bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışır ve ev arkadaşıyla birlikte kendi şirketlerini kurup iş hayatına atılmaya karar verirler.

Ne anladım; işçi sınıfının sesi usta yönetmen Ken Loach globalleşme, iş gücünün dolaşımı ve bunun daha büyük bir sömürme sömürülme meselesi haline gelmesini konu alıyor. Başlangıçta haksızlığı uğradığı için sempati beslediğimiz, işini kurmaya çalıştığı için meraklandığımız Angie giderek çizginin öbür tarafına geçtikçe şaşırıyoruz ve nihayetinde iyice kötümser bir biçimde çemberi tamamlıyor Loach. Ev arkadaşı karakterinin sürekli kötü ihtimalleri, Angie'nin ise gözükara girişimci modelini temsil ettiği filmde baş karakterden geri kalanı pek işlenmiyor.

Aklımda kaldı; oğlunun çalan kapıya bakmaya gittiği bölüm. TV'de izledikleri film Dog Soldiers. Daha önce yardım ettiği İran'lı aileye karavan parkında ettikleri.

Sonuç; iyi.

19 ağustos salı gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0807054/

Hiç yorum yok: