Arama

2 Temmuz 2008 Çarşamba

Semi-Pro (2008)

** I wish you were still a washing machine! **

Konusu şöyle; bir şarkı ile ünlü olmuş Jackie Moon sahip olduğu amatör lig basketbol takımında aynı zamanda koçluk ve oyunculuk yapmaktadır. Liglerinden sadece dört takımın NBA'e katılacağını ve geri kalan takımların dağıtılacağını öğrenince ekibini ilk dört takım arasında sokmak için çalışmaya başlar.

Ne anladım; bir çok filmde yapımcılık geçmişi olan Kent Alterman'ın ilk yönetmenliği. Will Ferrell merkezli spor filmleri serisinden yeni bir sıkıntı. Talladega Nights gibi filmlerde çok ön planda olmayan spor dallarında kendince başarı arayan kaybedenlerin hikayesini anlatmayı tercih eden Ferrell giderek dibe vuruyor. 70lerde kasaba eğlencesi olarak az da olsa ilgi çeken bir olgu olan amatör basketbol ligini bu sefer alıyor hikayesine. Ancak maalesef hikayesini ciddi ciddi anlatmaya kalkışıyor, komik olması gereken sahnelerin bir vurucu sonunun olmaması hiç gülünmemesine yol açıyor. Örneğin takım 125 sayı atarsa tüm izleyicilere beleş sosisli verilecek, kendi takımının son saniye basketini engellemeye çalışıyor Jackie ve başaramıyor. Bu noktada bir espri patlayacak sanıyoruz ama sahne bitiyor. Tüm espri buymuş. Filmin tamamına yayılan zayıflık finalde ciddi ciddi takımın nihai zaferinin hikayesine dönüşüyor ki izleyici olarak hiç umursanmayacak bir olay. Dodgeball bundan çok daha komikti.

Aklımda kaldı; rakiplerini korkutma için rimel sürerek maça çıktıkları sahne. İmkansız atışı beceren hippi. Maçları sunan ikili.

Sonuç; hiç gereksiz

1 temmuz salı gecesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0839980/

Hiç yorum yok: