Arama

24 Temmuz 2008 Perşembe

Mio Fratello E Figlio Unico (2007)

**** Kardeşim evin tek çocuğu ****

Konusu şöyle; 60 ve 70 li yıllarda biri sosyalist diğeri faşist görüşlere yakın iki erkek kardeşin aynı kıza aşklarını da içeren hayat hikayeleri.

Ne anladım; Daniele Luchetti bu filme kadar adını duymadığım bir yönetmenmiş. Bir İtalyan ailesinde iki zıt kutuba meyilli ama çok da radikal olmayan kardeş üzerinden politik bir hikaye anlatıyor. Biraz kolaya kaçarak faşist kardeşin yakınına koyuyor kamerayı. Onun yanında gayet safça başlayan bir kamplaşma sürecini izliyoruz. Eleman zaman içerisinde bekleneceği üzere içinde bulunduğu grubun katı önyargılı tutumunu görerek kendisini sıyırabiliyor ve daha sağduyulu bir insan haline geliyor, bu tarafıyla yakın zamanda izlediğim "This Is England"a benzerlikler taşıyor hikaye. Sevimli müzikleriyle, giderek acılaşan tonuyla, bir İtalyan filminden beklentileri karşılayan güzel bir film.

Aklımda kaldı; abinin elebaşı olduğu gösteride annenin onun sosyalist tavırlarını olumlarken küçük oğlanın faşist hareketlerindeki tepkileri. Konser sahnesi vardı, Beethoven çalınırken "ülkücülerin" salonu Beethoven bizimdir şeklindeki saldırıları. Finalde elemanın yaptığı hükümetin vurdumduymazlığı karşısında ipleri eline alıp haksahiplerinin anahtarlarını dağıttığı sahne.

Sonuç; gayet hoş

24 Temmuz günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt0846040/

Hiç yorum yok: