Arama

10 Temmuz 2008 Perşembe

In Bruges (2008)

**** If I grew up on a farm, and was retarded, Bruges might impress me but I didn't, so it doesn't. ****

Konusu şöyle; yanlış bir kişinin de öldüğü bir infazın sonrasında ortadan kaybolmaları için Londra dışına, Bruges'e gönderilen iki zıt karakterli mafya adamı Ken (Brendan Gleeson) ve Ray (Colin Farrell) iki haftalarını orada geçireceklerdir. Patronları (Ralph Fiennes) Ken'i Ray'i öldürmekle görevlendirir.

Ne anladım; tiyatro yazar ve yönetmeni Martin McDonagh bu ilk uzun metrajında David Mamet ile karşılaştırılıyor. Hikaye bir aksiyonun ertesi gününde olayın ardından uzağa gönderilen iki suçlunun durumunu anlatıyor, biri turistik zevklerle tatmin olabilen, olgunlaşmış bir adam, diğeri beş dakikada gotik mimariden ve kültür gezisinden sıkılan, istemeden işlediği bir suçun ağırlığı altında ezilen bir cücesever. Öncelikle çok kıvrak, komik ve yaratıcı bir senaryo filmin en büyük artısı. Rahat rahat İrlanda'lı aksanını kullanabilen Colin Farrell'in en kendine uyan oyunu. Gleeson her zamanki gibi başarılı, Fiennes filmin son perdesinde sahne alsa da oyunuyla çok yardımcı oluyor ve finaldeki kaliteyi çok yukarılara taşıyor. Suç komedisi alanında rahatlıkla Snatch, The General, Lock Stock konulabilecek bir başarı.

Aklımda kaldı; şişeyle saldırana yumruğu yapıştırdığı sahne. Kuleden adama kısa yoldan silahı ulaştırmak için atladığı sahne çok hassastı. Gişe görevlisinin iki sahnesi var. "Ye's a bunch of fooking elephants" sahnesindeki Amerikalılar. Cüceyle çekilen rüya sahnesi "Living In Oblivion" u hatırlattı

Sonuç; çok iyi

9 temmuz çarşamba gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0780536/

Hiç yorum yok: