Arama

23 Nisan 2008 Çarşamba

À l'intérieur (2007)

*** Son rahat gecenin keyfini çıkar ***

Konusu şöyle; beş aylık hamile olan Sarah (Alysson Paradis) bir trafik kazası geçirir ve erkek arkadaşı ölür. Dört ay sonra doğum günü geldiğinde bir kadın (Beatrice Dalle) evine girmeye çalışır ve çok ısrar eder.

Ne anladım; bol kanlı, gore tipinde korku filmleri son yıllarda Fransa'dan çıkıyor. Küçük bütçeli bu çalışma Alexandre Bustillo'nun ilk uzun metrajı. Çoğunluğu bir evin de içinde geçen hikaye dar mekanda oldukça sinir bozucu olmayı başarıyor. Kesme, biçme, parçalama sahneleri giderek vahşileşip sonuçta merdivenden oluk oluk kan akan finale kadar şiddeti arttırıyor. Hostel'i anımsatan, ama hikayesine daha fazla anlam katabilen, sonuçta tür ile ilgilenenleri tatmin edebilecek bir film.

Aklımda kaldı; girişteki anne rahmindeki huzurlu bebek animasyonunun bir kaza ile kesilen sahnesi. Sonlarda öldü zannettiğimiz bir polisin kalkıp bir de hamile kadına saldırdığı sahne orada anlamsız geliyor, ama kadının ona ateş ettiği silahın öldürücü olmayan bir silah olmasından ama çok yakından ateş etmesinden dolayı beyinde hasar meydana geldiği ve bundan dolayı davranışlarının kontrolsüz olduğu yönünde bir yorum okudum.

Sonuç; sinir bozucu

22 nisan salı gecesi izledik

http://imdb.com/title/tt0856288/

Hiç yorum yok: