Arama

20 Nisan 2008 Pazar

2 Days In Paris (2007)

**** Komantik romedi ****

Konusu şöyle; Marion (Julie Delpy) ve Jack (Adam Goldberg) pek de iyi geçmeyen bir Venedik tatilinden dönüşte Amerika uçağına binmeden önce Marion'un ailesinin yanında Paris'te iki gün geçirirler. Jack Marion'un kendisinden önceki yaşamı ve daha önce pek görmediği, kişiliğinin farklı bir yüzüyle tanışır.

Ne anladım; Before Sunrise ve Before Sunset'den çok konuşma konusunda antrenmanlı olan Julie Delpy kendi aşk, seks ve ilişki konulu filmini çekmiş. Oynadığı filmlerin ve özellikle Woody Allen etkisinin hissedildiği filmde saflığın ötesine geçip ilişkinin kirli detaylarına da bulaşmaktan hiç çekinmiyor Delpy. Karakterleri izleyiciye sevdirmek gibi bir çabasının olmaması ötesinde bir noktadan sonra "ne halleri varsa görsünler" dedirtecek gerçekçilikte iki kişi yaşıyor ekranda.

Aklımda kaldı; Jack'in balonlu fotosu. Metrodaki takip eden adama attığı zoraki ve başarısız bakış. Daniel Brühl'ün canlandırdığı empatik devrimci. Jack'in Bush taraftarlarına yaptığı yanlış yol tarifi. Babanın Jack'i yemekte sınavdan geçirdiği sahne.

Sonuç; izlenir

20 nisan pazar günü izledik

http://www.imdb.com/title/tt0841044/

1 yorum:

kilavuzkarga dedi ki...

diyalog başyapıtları dediğim türden bir kadın ANNY HALL çalışması... Ben de göndermelerin yapıldığı eski film geyikleri hoşuma gitmişti... Çocuğun her şeye bir pesimist cevabının olması... Ya termometreyi Amerikalıların ağızdan Fransızların götten kullanmalarına ne demeli :)