Arama

24 Nisan 2008 Perşembe

The Nines (2007)

*** Avatarların dünyası ***

Konusu şöyle; ünlü bir oyuncu depresyon sırasında evini yakar ve alkollü araç kullanırken kaza yaparak ev hapsi ile cezalandırılır, bir yazarın senaryosu diziye çekilecektir ancak başrolde oynamasında ısrarcı olduğu kızdan vazgeçerse ve başarılı bir bilgisayar oyun programcısı karısı ve kızıyla yaptığı piknikten dönmek için araçlarına bindiklerinde arabanın çalışmadığını görürler. Bu hikayelerin hepsi de ilginç bir şekilde birbirine bağlıdır.

Ne anladım; genelde Tim Burton filmlerinin senaryoları ile adını duyurmuş olan John August'un ilk uzun metrajı. Temelde yaratıcılık ve bilgisayar oyunu alışkanlıkları veya saplantısı üzerine kurulmuş filmde üç hikaye de aynı oyuncular tarafından canlandırılıyor ve sonuna kadar ilgiyi üzerinde tutuyor ama çok tatmin edici bir şekilde de bitmiyor. Number 23 gibi rakamların gizemi üzerine bir hikaye değil ve türüne korku da denemez. Donnie Darko ve Cronenberg'in Existenz'ini anımsattı bana. Ryan Reynolds üç tipi de aynı şekilde canlandırıyor. Gözümüzün alışmadığı bir tip olan Melissa McCarthy başlarda konuk oyuncu gibi geliyor ama filmin çatısını oluşturuyor.

Aklımda kaldı; filmin başında üç tipin de arabada göründüğü sahne. En sonda mutfaktaki aile sahnesini çok anlamlandıramadım, heralde yaratıcı serbest bırakıyor.

Sonuç; değişik

23 nisan gecesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0810988/

Hiç yorum yok: