Arama

9 Eylül 2007 Pazar

Spider-Man 3 (2007)

*** Büyük güç büyük sorumluluk getirir ***

Konusu şöyle; Mary Jane ile ilişkisini düzene sokmaya çalışan Peter Parker kendi sorunlarına iyice gömülünce gerçek sorunları göremez hale gelir. Kızının iyileşmesi için para bulmaya çalışırken suç dünyasına katılan Kum Adam, uzaydan dünyaya düşen bir meteor ile gelen, önce Peter'a sonra iş hayatındaki rakibi fotoğrafçıya musallat olan ortak yaşar siyah kostüm Venom ve eskiden kalan Hobgoblin'in oğlu Harry Osborn bu maceradaki düşmanlarıdır.

Ne anladım; kadronun son kez bir araya geldiğini açıkladığı, gene Sam Raimi'nin yönettiği örümcek adam serisinin şimdilik son filmi. Kötü karakter sayısı üçe çıkıp temalar da çoğalınca biraz sıkışık bir film ortaya çıkmış. Her bir hikaye çok tatmin edici şekilde bağlanmıyor, yine de daha az şey anlatmasından iyidir bence. Peter Parker'ın kötücül tarafının ortaya çıkması Süperman 3'deki benzer hikayeyi anımsatıyor. Harry Osborn ve Peter Parker'in doğal halleri iyice saftirik resmedilmiş, sinir bozacak kadar aptalca sırıtıp duruyorlar, çizgi romanda depresif bir hava ile verilen özel hayatındaki sorunlar bu yaklaşımdan dolayı sarsaklık seviyesine indirgeniyor, biraz tadı kaçıyor. Thomas Haden Church çok başarılı bir kumadam olmuş.

Aklımda kaldı; gazete patronu Jonah Jameson'ın sekreteri tarafından tansiyonu konusunda ikaz edildiği sahne ve küçük bir kızdan (ki Sam Raimi'nin kızıymış) dandik bir fotoğraf makinası ile kazık yediği sahneler filmin en komik kısmı. Gökdelene vinçin kontrolden çıkarak çarptığı sahneler ile final dövüşü sahneleri etkileyici.

Sonuç; çok tatmin edici olmasada izlenir

9 eylül pazar günü izledik

http://www.imdb.com/title/tt0413300/

Hiç yorum yok: