Arama

29 Eylül 2007 Cumartesi

Interview (2007)

**** Söylediğin her şey aleyhinde kullanılabilir ****

Konusu şöyle; çaptan düşen politika yazarı gazeteci Pierre Peders, editörü tarafından şımarık dizi oyuncusu "şöhret" Katya ile bir röportaj yapmakla görevlendirilir. Hakkında hiç bir şey bilmediği kadınla yapmaya çalıştığı görüşme kötü başlar ve ikisinin de sinirleri zıplayıp bırakırlar görüşmeyi. Sonrasında bir kaza geçiren gazeteciyi dairesine çağıran oyuncu ile gece boyunca birbirleriyle didişmelerini izleriz.

Ne anladım; radikal islamcılar tarafından 2004'de öldürülen Hollanda'lı yönetmen Theo Van Gogh'un 2003 yapımı filmini beğenen Buscemi, Amerikan versiyonunu hem yönetmiş hem oynamış. Farklı karakterdeki iki kişinin sınırlı bir mekanda bir araya gelmesi ve aralarındaki zıtlıklıktan doğan gerginliğin bol diyaloglu olarak sunulduğu bağımsız filmler tadında (Tape gibi) Çok hızlı kesmelerle başlayan film bir süre sonra temposunu buluyor ve sıkmadan sonuna kadar götürüyor. Karakterlerin sürekli değiştikleri ve şimdi dürüst olduklarını hissettirmelerine rağmen hemen ardından aslında rol yaptıklarını gördüğümüz bir kaç dönüş ilginçleştiriyor.

Aklımda kaldı; telefonun havlama şeklinde çalma sesi :) Good bye, Cuntya! Buradan taşınsan uçak pisti olarak kullanabilirler.

Sonuç; gayet iyi

28 eylül cuma gecesi sinemada izledik

http://www.imdb.com/title/tt0480269/

Hiç yorum yok: