Arama

23 Eylül 2007 Pazar

Knocked Up (2007)

**** Gördüğüm en uzun komedi ****

Konusu şöyle; küçükken bir posta arabası tarafından ezilen, aldığı tazminatla 24 yaşına kadar idare eden ve "loser" arkadaşlarıyla takılan Ben, eğlence dünyasında bir kariyerin başlangıcında TV sunucusu olarak iş bulan Alison'ın yen işi şerefine eğlenmek için çıktığı barda tesadüfen tanışır ve alkolün etkisiyle birlikte olurlar. Birbiriyle tamamen alakasız kişilikler olan çift ertesi gün ayrılırlar ancak 2 ay sonra Alison o gece hamile kaldığını öğrenir.

Ne anladım; iki sene önce 40 Year Old Virgin (ki hiç beğenmemiştim) ile ilk uzun metrajını yapan Judd Apatow'un yeni filmi. Anlaşıldı ki eleman cinsel meselelere kafayı takmış. Bir romantik komedi için çok uzun bir süresi var, 2 saatin üzerinde. Vegas bölümü örneğin daha kısa kesilebilirmiş ama pek sıkıcı duruma düşmüyor film.Hugh Grant'li filmlerin Kevin Smith tarafından yönetilmiş bir ya da American Pie tadında.

Aklımda kaldı; bir yıl boyunca saç sakal kesmeme iddiasına giren ev arkadaşlarına yaptıkları benzetmeler (Hey Crocket, how's Tubbs doing? , How did it feel changing your name from Cat Stevens to Yusef Islam? , See ya... Scorcese on coke. Serpico gibi). Gayet inandırıcı bir hamilelik süreci ve finaldeki doğum sahnesi evlere şenlik. Filmlere göndermeler gayet iyi, Murderball gibi.

Sonuç; beğendim

23 eylül pazar günü izledik. (biz de 19 haftalığız bu arada)

http://www.imdb.com/title/tt0478311/

Hiç yorum yok: