Arama

12 Eylül 2007 Çarşamba

28 Weeks Later (2007)

**** Sil Baştan ****

Konusu şöyle; virüs salgınının 28. gününde tüm İngiltere nüfusu yokolur. Olayın üzerinden 6 ay geçince tüm etkilenenlerin öldüğüne karar veren hükümet şehrin bir bölümünde kontrollü olarak yeniden insanları yerleştirmeye karar verir. Olaylar sırasında yurtdışında olan iki çocuğu, hayatta kalan babalarının yanına geri dönerler.

Ne anladım; Intacto filmiyle çıkış yapan İspanyol Fresnadillo bu filmi yönetiyor. Danny Boyle ve ekibi Sunshine ile uğraşırlarken devam filmine yapımcı olarak katılmaya karar vermişler. İlk filmde bir adamın hikayesini izlemiştik bu sefer bir ailenin yanında olaylara tanıklık ediyoruz. Olayların tersine dönmesi ve kaos durumu iyi anlatılmış. Klasik ve klişe anlatım kalıplarına takılmayan hikayeler anlatan bir ekol var alıştık artık. Bir anda baş karakter denilen biri ölebiliyor, bu yüzden her an bir sürpriz gelebilir hissi veriyor ki bu hoş.

Aklımda kaldı; Londra'nın bomboş görüntüleri. Olayların kontrolden çıkıp sniperlara ateş serbest emri verildiği sahne. Wembley stadyumu. Eyfel kulesi. Sis bulutu halinde gelen sinir gazı.

Sonuç; güzel.

12 eylül 2007 gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0463854/

Hiç yorum yok: