Arama

3 Haziran 2007 Pazar

Little Children (2006)

*** Be A Good Boy ***

Konusu şöyle; Brad iki sefer başarısız olduğu baro sınavına tekrar girmek üzere hazırlanmaktadır (kitabın kapağını bir kez olsun kaldırmamıştır ama karısına yalan söylemektedir, bu dönemde de toplumun gündüz bir erkeği sokakta çocuğu ile ilgilenirken görmeye alışık olmadığı pozisyonlarda ortalıkta dolaşmaktadır) Eğitimli biri olmasına ve Madam Bovary başta olmak üzere bir edebiyat dünyası tarafından uyarılmış olmasına rağmen mutsuz bir evliliğin içine sıkışıp kalmış Sarah'da çocuğunu gezdirmek için diğer taşra kadınlarıyla mecburen bir arada olmak zorunda olan ama bundan nefret eden bir annedir. Bunların yanında psikocinsel sorunlar yaşayan, çocuk tecavüzünden hüküm giyip yeni hapisten çıkan Ronnie kasabasında istenmeyen adamdır. Ona karşı aileleri örgütlemeye çalışan başmuhalif Larry ise yıllar önce bir çocuğu yanlışlıkla öldürmüş zorla emekli bir polistir.

Ne anladım; yetişkin bedenlerin içinde hapsolmuş küçük çocuklar. Bahaneler bularak hayatlarıyla yüzleşmekten kaçınan ve ayakları yere basamayanlar. Avukat olmak istemediğini biliyor Brad, kocasıyla paylaştığı birşey kalmadığının farkında Sarah, bunu kitap eleştiri toplantısında açıkça anlatıyor, Ronnie kendinden daha problemli birini bulduğunda bile olumlu bir adım atamıyor. Kubrick'in Eyes Wide Shut'ında piyanist olarak izlediğimiz Todd Field sonrasında yönetmenlik yolunda ilerlemiş, 2001 de In The Bedroom ile oluşturduğu tarzı devam ettiriyor. Amerikan yaşamının yakından incelemesi var yine. Finale kadar kötü birşeyler olacak gerilimini de iyi kuruyor ama çok yargılayıcı olmama çabasından belki de sonunda toparlayamamış gibi bir hisle bırakıyor. Kitabında bu durumların daha açık anlatıldığı söyleniyor. American Beauty, Crash tarzında.

Aklımda kaldı; Ronnie'nin havuza geldiği farkedildiğinde herkesin Jaws görmüş gibi kaçıştığı sahne. Park civarında kameranın dolaştığı ve farklı zamanlarda Brad, Sarah ve çocukların değişik köşelerde plan sekans içinde görüntülendiği müzik eşliğinde uzun sahne.

Sonuç; sonuna kadar gayet iyi götürüyor hikayeyi ama aynı güzellikte bitiremiyor.

3 haziran pazar öğlen evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0404203/