Arama

30 Haziran 2007 Cumartesi

Breach (2007)

**** Aksiyonsuz casus filmi ****

Konusu şöyle; genç ve heyecanlı bir devlet görevlisi olan ve FBI ajanlığını hedefleyen Eric O'Neill (Ryan Philippe) ajan olma yolunda bir gizli görev alır. Kıdemli bir istihbarat ajanının yardımcısı rolünde onun yasadışı faaliyetlerini araştırma konusunda büroya yardımcı olacaktır. Ancak zamanla gerçek araştırmanın bu kadar basit olmadığı ve Amerikan tarihinin en büyük ihanet vakalarından birinin içinde olduğunu anlar.

Ne anladım; 2001 yılında 25 yıllık F.B.I. ajanı Robert Hanssen (Chris Cooper)'nın Sovyetlere para karşılığı önemli devlet sırlarını sattığının ortaya çıkarıldığı büyük bir istihbarat skandalının gerçek öyküsü. Şık bir casusluk öyküsü, özellikle Chris Cooper sinir bozucu bir karakter oluşturmuş. Bir yandan aşırı dindar, öte yandan karısına porno çevirten çok acayip bir adamı canlandırmış. Ryan Philippe'de kafası karışık yeniyetme ajanı başarıyla canlandırmış.

Aklımda kaldı; iki başrol oyuncusu gayet iyiler. Finaldeki asansör sahnesi biraz yalan olmuş gibi. Eric'in istediğine kavuşmasına rağmen gitmesi şık olmuş.

Sonuç; bir aksiyon filmi değil, sonu başından biliniyor. Filmin amacı iki adam arasındaki ilişkiyi kurmak. Bunları bilerek bakınca beğendim.

30 haziran akşamı evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0401997/

Hiç yorum yok: