Arama

21 Haziran 2007 Perşembe

Bobby (2006)

**** A good and decent man, who saw wrong and tried to right it, saw suffering and tried to heal it, saw war and tried to stop it. ****

Konusu şöyle; 1963 yılında ağabeyi JFK'nin suikaste kurban gitmesinden 5 yıl sonra 1968 yılındaki seçimlere adaylığını koyar Robert Kennedy (Bobby) Seçim sonuçlarını doğrudan belirleyecek yer olan California'daki sayımların bitmesi beklenirken Ambassador otelinde birçok karakter ile tanışırız. Kesin gibi görünen zafer birkaç saat sonra bu otelden ilan edilecektir.

Ne anladım; oteldeki kişilikler aracılığıyla Amerika'nın o yıllardaki panoramasını görüyoruz. Artık zenciler kendilerini bir miktar kabul ettirebilmiştir, yeni zenciler ise latin kökenlilerdir. Vietnam savaşına giden sağlam dönememektedir ve gençler evlenerek askerlik görevinden yırtmaya çalışmaktadır. Abi kardeş Kennedy'leri leblebi gibi harcayan ama Bush ailesini dünyanın başına musallat eden bu eblehler ülkesini affetmek mümkün müdür bilemiyorum. Emilio Estevez senaryosunu yazdığı ve yönettiği, aynı zamanda da bir karakteri canlandırdığı bu filmde ülkenin durumunu belirlemiş, Bobby'nin onlar için ne anlama geldiğini ve dünya adil bir yer olsaydı neler olabileceğini hissettirmeyi de açıkça başarmış. Uzun planlar, hareketli kamera, bol karakterler bir Robert Altman filmi havası yakalamış.

Aklımda kaldı; film ünlüler geçidi gibi. Figüranlar bile star. Robert Kennedy'nin bir oyuncu tarafından canlandırılmayıp arşiv görüntüleri ile gösterilmesi iyi olmuş.

Sonuç; eli yüzü düzgün, etkileyici bir film olmuş

21 haziran perşembe evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0308055/

Hiç yorum yok: