Arama

30 Haziran 2007 Cumartesi

Marie Antoinette (2006)

**** Let them eat cake ****

Konusu şöyle; Avusturya soylularından Antoine 1769 yılında henüz 14 yaşında iken gelecekte kral olacak XVI. Louise ile evlenmek üzere Fransa'ya gönderilir. Köpeğine sarılarak uyuyan genç kız geleceğin kraliçesi olmak üzere eğitilir, evliliğin ardından taht için varis doğurmak zorlamalarını yaşar, giderek aç ve fakir duruma düşen halkın 1789 yılında yaptığı devrime kadar yönetimde kalırlar.

Ne anladım; klasik biyografiye modern bir yorum için yola çıkmış genç Coppola. Girişte ve aralarda az miktarda klasik parçalara göre daha yoğun olarak rock ezgileri çalıyor. Çok küçük yaşta ülkeler arasındaki ilişkileri düzeltmek gibi bir sorumluluk verilen, kocasının gerginliğini bir türlü üzerinden atamamasından dolayı ilişkiye giremeyen, bunun sonucunda bebek de yapamadıklarından üzerine ciddi bir baskı yüklenen Marie'nin hikayesi en bilinen lafına gönderme olarak pasta ve çukulata yoğun sahnelerle bezeli. Bu arada o meşhur "pasta yesinler" lafının sonradan saray halkını kötü göstermek isteyen hizmetliler tarafından ortaya atıldığı yolunda güçlü iddialar olduğunu ekleyeyim. Bu plan işe yaramış ve devrimden 4 yıl sonra kraliçe monarşiyi reddetmediği gerekçesiyle pek çok yoldaşı gibi idam edilmiş.

Aklımda kaldı; Kirsten Dunst'ı pek sevmememe rağmen oynadığı rollerde seçimleri çok başarılı. Kendine uymayacak rollerde pek görmüyoruz. Çocuklardan birinin öldüğünde duvara asılı tablonun değiştirilip çocuğun çıkarıldığı sahne. Sırf yatağın kullanıldığı çok sayıda sahne vardı (kocası ile birlikte olma çabaları, her sabah yapılan giyinme seremonisi, tüm saray halkının hazır bulunduğu doğum sahnesi)

Sonuç; beğendim.

30 Haziran cumartesi öğlen evde izledik

http://www.imdb.com/title/tt0422720/

Hiç yorum yok: