Arama

10 Nisan 2009 Cuma

Quantum Of Solace (2008)

** Tosca isn't for everyone **

Konusu şöyle; öldürülen sevgilisinin intikamının peşine düşen Bond (Daniel Craig) ailesinin intikamını almanın peşindeki Camille (Olga Kurylenko) ile birlikte Bolivya'nın su kaynaklarını ele geçirerek

Ne anladım; yılların serisinin bir önceki filmde yenilenen haline bir devam çekmek Marc Forster'a düşmüş. O filmde büyük övgü alan yenilikler devamını iyi getiremiyor ve yüzlerin buruşmasına sebep oluyor. Yönetmende, Bond'da, M'de, görüntüde bir sıkıntı yok. Başarısızlık senaryo ve karaktere yaklaşımda. Bond'un sık sık fantastiğe kayan hikayelerindeki hayal gücünün bir filmliğine yeni nesil ajanlığın sıkı aksiyonuna öykünmesi bir değişiklik ve yeni bir soluk kazandırmıştı. Ancak kaldığı yerden devam eden bu hikayede her ihtilafa düştüğünü önce öldürüp sorgulayan bu adamın üçüncü hikayeyi ilgi çekici hale getirmek için gene ciddi değişiklikler yapması lazım. Örneğin filmin açılışının bir araba takibinin ortasından başlaması çok yavan geldi bana. Sonra Siena'daki sahne; dünyanın ilginç bir mekanında yılda bir yapılan bir etkinliğin bir Bond filmindeki kovalamacaya denk gelmesi alışkanlığı da sıkıntılı. İlginç alet edevatların terkedilmiş olması da bu bölümde eksikliği hissedilen bir ayrıntı.

Aklımda kaldı; iplerden sarkarak bir yukarı bir aşağı yoyo gibi kavga sahnesi en orijinal aksiyonuydu. Operadaki kulaklıkla babaların toplantısına maydanoz olma sahnesi hareketli olmasa bile hoş sahnelerden.

Sonuç; beğenmedim

http://www.imdb.com/title/tt0830515/

Hiç yorum yok: