Arama

24 Mart 2009 Salı

Saw V (2008)

*** I want to play a game ***

Konusu şöyle; dördüncü filmin sonunda Jigsaw'un bulunduğu binada patlama olmuştur. Yangından kurtulan Detektif Hoffman (Costas Mandylor) ve Ajan Strahm (Scott Patterson) ikisi de paralel olarak olayı incelerler. Aynı zamanda beş kişiden oluşan bir grup kurban kendilerini bir tuzak odasında boyunlarından ölüm makinalarına bağlı bulurlar.

Ne anladım; her yıl bir devam filmi modeliyle devam eden ve daha birkaç sene daha anlaşmaları yapılmış olan serinin bu seneki hasadı. Daha önceki filmlerin bazılarında prodüksiyonda çalışan David Hackl tarafından yönetilmiş. Hikaye bir önceki filmde yarım kalan olayları tamamlıyor, dolayısıyla onunla beraber izlense daha rahat edilebilir. Öncekini tekrar izlemeden güç bela da olsa bir kısmını hatırlayıp anlamlandırmayı başarabildim ama belki bir kısmı da boşa gitmiştir. Poe'nun sarkaç'ından, Küp filminin karakter/odalar temalarından ödünç alınmış birçok öğe bulunabilecek olan filmde beklenen ölçüde gore sahne mevcut. Hem önceki filmleri bir zemine oturtacak hem gelecek için ucu açık bir biçimde bitecek hem de ilgiyi ayakta tutabilecek bir senaryo yazmak gibi bir işin altında başarıyla kalkıyor yazarlar. Özellikle beş kişilik ekipten her seferinde beklenmedik kişinin ekarte olması gibi noktalarda tahmin edici bir orijinallik sağlıyor. Sonuçta dördüncü filme kadar gelen birisi için bunu izlememek olmaz, şimdiye kadar bulaşmamış birisi için de başlangıç noktası burası değil.

Aklımda kaldı; sarkaçlı giriş sahnesi. Finaldeki kutu içerisindeki hızarlardan kolunu feda ederek kan akıtmayı gerektiren alet.

Sonuç; seviyom bu seriyi

22 mart pazar günü izledik

http://www.imdb.com/title/tt1132626/

1 yorum:

eddie dedi ki...

bu filmi izledim sonunda ürperdim açıkcası. seriyi izlememiştim belki izleyebilirim.