Arama

30 Kasım 2008 Pazar

The Incredible Hulk (2008)

*** Don't make me hungry. You wouldn't like me when I'm hungry. ***

Konusu şöyle; Bruce Banner (Edward Norton) kendi üzerinde yaptığı bir deney sırasında genetik mutasyona uğrar ve öfkesini kontrol edebilmek için ortadan kaybolarak bir kendini eğitim sürecine girer ancak sorununa çözüm bulamaz. Tedavi için gizlice Amerika'ya geri dönerken General Ross (William Hurt) silah olarak kullanmak için onun peşindedir. Generalin kızı Betty (Liv Tyler) de kenar süsü olarak ona destek olmaya çalışır.

Ne anladım; 2003 yılında Ang Lee tarafından çekilen ama fazla ağır kaçan sinir küpü abinin hikayesi yeniden büyük bir projenin parçası olarak perdede. Marvel kendisinin de film işine iyice girmesiyle bir çok çizgi roman karakterinin hikayelerini anlatıyor, sonrasında da bu elemanları çeşitli filmlerde birleştirmek gibi planları var. Dolayısıyla artık hedef mümkün olduğunca gençleri ele geçirebilecek aksiyonlar yaratmak olmuş. Hulk, yaratığa dönüştüğünde ilkel benliğin ortaya çıktığı, konuşamayan bir tip. Film finale kadar fena ilerlemese de son dövüş sırasında takke düşüyor ve son derece yüzeysel bir hikaye izlediğimizin farkına vardırıyor. "Edward Norton'da olsun, William Hurt de olsun, Tim Roth mu? tabi o da olsun" diyen bir zihniyetin ürünü olduğu belli. Transporter 2 ile piyasaya çıkan Louis Leterrier de yönetmen olarak aksiyonu iyi bir film çıkarmış.

Aklımda kaldı; girişteki Brezilya kenar mahallelerinin bitmek bilmeyen tıkış tıkış görüntüsü ve buradaki kovalamaca. Ortalardaki ses dalgası püskürten tankımsı aletlerle gün ışığındaki mücadelesi.

Sonuç; idare eder.

29 kasım 2008 ctesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0800080/

Hiç yorum yok: