Arama

28 Kasım 2008 Cuma

The X Files : I Want To Believe (2008)

**** Kök hücreye inanmak istiyorum ****

Konusu şöyle; Mulder paranormal dünyaya iyice kendisini kaptırdığı için, Scully de artık bu konularda çalışmak istemediği için bir kaç yıldır teşkilattan uzakta birbirlerinden de habersiz olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Scully beyin tümöründen ölümü bekleyen bir çocuk hastasının tek kurtuluş ihtimali olabilecek deneysel bir tedaviye başlamak konusunda ikilem yaşarken bir ajanın kaçırılması konusunda Mulder'ı göreve geri çağırması için kendisinden yardım istenir.

Ne anladım; dizinin yaratıcısı Chris Carter'ın bu sefer yönettiği de uzun metraj versiyon. Uzaylı meselesine girmediği için dizinin hayranlarının pek de iyi karşılamadığı filmi Carter, senelerce bütün olup bitenlerden sonra serinin temel konularından inanç ve ikilemler üzerine yapmakla bence doğru bir seçim yapmış. İkilinin bilimsel çehresi Scully bir çocuğun hayatını kurtarmak için tıbbın sınırlarının ötesindeki bilinmeye sulara girmek konusunda ikilemler yaşarken, mistik Mulder ise gaipten görüntüler gelen pedofil rahibe hem inanıyor hem de şüphelerini bastıramıyor. Dizi hakkında derinlemesine bilgi de gerektirmeyen ekonomik tutumuyla içine girilmesi kolay olmasına rağmen bir aksiyon beklentisiyle izlendiğinde ağır temposu hevesleri kursakta bırakır. Robinson tipiyle Duchovny ve Anderson tanıdık iki karakteri yeniden canlandırırken Scully'nin hikayesi daha arka planda ama aslında temel dönüşüm orada. Billy Connolly medyum rahip rolünde sakin ve etkili oynamış.

Aklımda kaldı; büroda Bush'un resmi önünde tema müziğinin çaldığı sahne. Girişte rahibin geniş buzların üzerinde ceset aradığı ve uzun bir sıra ajanın karı tarayarak yürüdükleri sahne.

Sonuç; beğendim

27 kasım perşembe gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0443701/

Hiç yorum yok: