Arama

8 Kasım 2008 Cumartesi

Kung Fu Panda (2008)

**** Prepare for awesomeness ****

Konusu şöyle; tombik panda Po (Jack Black) rüyasında büyük bir kung fu ustası olduğunu gören, babasının makarnacısında çalışan tembel bir Barış Vadisi sakinidir. Ejder Savaşçının seçim töreninde merakı sayesinde ortalığı karıştırır ve bu hımbıl oğlan dünyanın en tehlikeli savaşçısını durdurabilecek tek kişi olarak seçilir.

Ne anladım; hikaye her zamanki gibi sıradan bir karakterin altından kalkamayacak gibi durduğu bir hedefe kendisini keşfederek ulaşmasının hikayesi. Bu sefer karakter sevimli bir hayvan, yapması gereken ise kungfu. Olayların Çin'de ve eski zamanlarda anlatılması son derece doğru bir seçim. Senaryo, animasyonlarda sık karşılaştığımız gibi süper birkaç espriyle başlayıp ortadan sonra tavsamıyor, aksine giderek güzelleşiyor. Özellikle Po'nun eğitiminde motivasyonunun yemek olarak ortaya çıkması ile tavana vuruyor. Dustin Hoffman'ın bu acaip hayvanı eğitmek için bir yol bulması gereken eğitmen Shifu'su da ana karakter kadar iyi işliyor.

Aklımda kaldı; Po'nun eğitim sürecindeki Shifu ile sopalarla dövüşü, özellikle son mantı için yaptıkları. Orijinal mi bilmiyorum ama hoşuma gitti "Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present. "

Sonuç; gayet iyi

8 kasım ctesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0441773/

Hiç yorum yok: