Arama

16 Kasım 2008 Pazar

Lars And The Real Girl (2007)

**** That's what people do when tragedy strikes. They come over and sit. ****

Konusu şöyle; dokunulmaya tahammül edemeyen, insanlarla sosyal temasını en aza indirmiş, abisi ve hamile karısının yaşadığı aile evinin garajında tek başına bir yaşamı tercih eden Lars (Ryan Gosling) iş arkadaşının gösterdiği siteden bir şişme kadın satın alır. Ona bir kişilik veren Lars'ın bu plastikten hayat arkadaşını tüm kasabalı ona yardımcı olma çabasıyla benimseyecektir.

Ne anladım; yönetmen Craig Gillespie bununla aynı zamanda Mr. Woodcock u da kotarmıştı ve öbür film vasatı pek aşamayan bir komediydi. Burada ise gayet güzel bir senaryo ve Ryan Gosling'in Lars karakteriyle bütünleşmesi sayesinde minik bir bağımsız başyapıt çıkmış ortaya. Kasaba halkının sırf Lars'a olan sevgilerinden herkesin katıldığı bir oyun oynamaları masalsı ve keyifli bir şiiri vücuda getiriyor. Masalsı çünkü dünyanın hiçbir yerinde ambulansla hastaneye şişme bebek götürülüp acilde normal karşılanamaz. Finali kilometreler öteden sezilebilen filmde hem böyle bir rolün altından başarıyla kalkan Gosling hem de bir şişme bebeği izleyiciyi yabancılaştırmadan filme çok iyi katabilen yönetmen iyi birer iş çıkarıyorlar.

Aklımda kaldı; Bianca'yı ailesine tanıştırdığı sahne. İlk öpücükleri. Finale yakın evde örgü örüp oturan kadınlar ve başlıktaki repliğin sahnesi.

Sonuç; gayet iyi

16 kasım pazar günü izledik

http://www.imdb.com/title/tt0805564/

Hiç yorum yok: