Arama

6 Ekim 2008 Pazartesi

Waiting For Guffman (1996)

*** Guffman'ı beklerken ***

Konusu şöyle; küçük bir Amerikan kasabası olan Blaine'in kuruluş yıldönümü için bir müzikal sahneye koymak isteyen başarısız yönetmen Corky St. Clair (Christopher Guest) kadroyu kasabanın gönüllülerinden seçme yaparak oluşturur ve okulun müzik öğretmeninin yardımıyla provalara başlar.

Ne anladım; This Is Spinal Tap'in baş oyuncularından Christopher Guest'in yazdığı, yönettiği ve başrolünde oynadığı bir sahte belgesel. Yıllar önce uzaylıların ziyaret ettiğini söyleyen kasabalının bacaklarının uyuşmasından başka bir etkisi olmamış bunun, seyahat acentesini işleten karıkoca hayatında şehir dışına gitmemiş, müzik öğretmeni yönetmene diş biliyor, tam çatlak bir kasaba. Tüm yan roller tanıdık karakter oyuncularında ve sağlam ellerde emanet. Özellikle Bob Balaban müzik öğretmeninde, Eugene Levy'de doktor rollerinde Guest'e iyi ayak uyduruyorlar. Espriler izleyicinin gözüne sokulmuyor, genelde ağızda geveleniyor ya da laf arasında patlayıveriyorlar. Sonuçta gösterilerini izlemeye gelmesini bekledikleri Broadway temsilcisi bu oyunun ve oynayanların bir kurtuluş umudu ama adamın gelmemesi de dünyanın sonu değil. Guest'in temsil ettiği tarz çizginin gülümsetmeyen tarafında kalmaya da çok müsait, riskli bir tür ama burada eğlenceli bölgeye geçmeyi başarıyor.

Aklımda kaldı; Çin lokantasında doktor ve seyahat acentacıların yemeği. Müzik öğretmeninin Corky projeden çekilince keyifle görevi devralması, ama adam geri dönünce kenardan gözlerini devirerek gene arka plana itilmesi.

Sonuç; izlenir

3 Ekim cumartesi günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt0118111/

1 yorum:

kilavuzkarga dedi ki...

abi en dikkate değer sahne bence bu kazmanın müzikali için aradığı dans figürleri... Nası belini kırmışmış o sahnelerde eleman... acaip kıvırıyordu :)