Arama

13 Ekim 2008 Pazartesi

Hancock (2008)

*** "Good Job!" ***

Konusu şöyle; berduş alkolik süperkahraman Hancock (Will Smith) iyilik yaparken bir yandan da dağlar devirdiği için halk tarafından çok da tutulmaz. Bir trenin altında kalmaktan kurtardığı halkla ilişkiler uzmanı Ray (Jason Bateman) borcunu ödemek için ona yol göstermeye karar verir. İlk tavsiyesi polise teslim olması ve o içerideyken imajını düzeltmek konusunda çalışmasıdır.

Ne anladım; daha çok oyuncu olarak tanıdığımız Peter Berg, Kingdom'un ardından sıradışı süperkahraman tiplemesi ile karşımızda. Çıkış noktası çok eğlenceli. Uçarken, vururken, patlatırken arka planda kaynayan, yıkılan binalar ve oluşan maddi zararlardan yapanın sorumlu tutulması durumunda ne olur. Kırk dakika boyunca bu konudaki varyasyonlar Will Smith'in rahatlıkla taşıdığı karizmasıyla da komik bir bütün içerisinde anlatılıyor. Maalesef filmi tamamına erdirmek zorunluluğunda hisseden senaryo bir ezeli aşk hikayesi, sevgililerin bir araya gelince güçten düşmesi gibi trüklerle oluşturmuş hikayeyi ama elle tutulur yanı yok.

Aklımda kaldı; imaj çalışması sonunda büründüğü deri kostümle ilk çıktığı ve polislere zorla "iyi iş çıkardınız" dediği sahne. Aya koyduğu logo. Bir adamın kafasını diğerinin kıçına soktuğu sahne.

Sonuç; ilk yarısı için izlenir.

12 ekim pazar günü izledik

http://www.imdb.com/title/tt0448157/

1 yorum:

kilavuzkarga dedi ki...

ben de fikri çok beğenmeme rağmen içine sokuşturulan aşk hikayesinden ve bunu tesadüfün iğne deliğinden geçirilmesinden çok rahatsız oldum... beğendiğim şey ise götünle dağ devirdiği şeylerden biri, fragmanda da bu vardı ve beni izlememi sağladı: Şu balinayı fırlattığı sahne!