Arama

7 Ekim 2008 Salı

Speed Racer (2008)

*** Klişe yarışı ***

Konusu şöyle; yarış arabası üreticisi bir babanın yıllar önce abisini bir yarışta kaybetmiş oğlu Speed Racer (Emile Hirsch) da başarılı bir yarışçı olmak istemektedir. Büyük şirket Royalton'un bünyesine katılması çağrısının ardında gelmiş geçmiş tüm büyük yarışların şikeli olduğunu ve çarkın para etrafında döndüğünü öğrenmesi Speed'i ikileme götürür.

Ne anladım; Wachowski biraderler Matrix sonrası V For Vendetta'nın ardında gene bir uyarlamaya imza atıyor. Bu sefer kaynak eski bir anime serisi. Konu gene kapitalizmin yarattığı bir dünyada uykudan uyanan masum insan figürü ve onun sistemle savaşı. Senaryo çok sıradan, her anında gelecek olayları hatta replikleri tahmin etmek mümkün. Ama filmi izlenir kılan renk cümbüşü bir canlı animasyon estetiği ve ilgi çekici kurgu. Her sahnedeki her bileşen ayrı oluşturulmuş görüntüler, bu sayede sürekli ekranda kayan objeler ve insanlar her ana derinlik katıyor. Aynı çerçevede farklı zamanların hikayeleri dönüyor ve filmin başarısı bütün bu kargaşada izleyici olarak yolumuzu kaybetmiyoruz. Into The Wild sonrası Emile Hirsch için Speed Racer rolü bir geri adım gibi görünüyor (ki aslında hem çocuk hem delifişek şoför rolü için uygun bir seçim olmuş) ve Lost'un Jake'i Matthew Fox'un gene his yoksunu oyunları ne kazmalar oyuncu oluyor dedirtiyor. Böyle bir film için aşırı uzun süresini gene kurgu ve efektler sayesinde kaldırıyor.

Aklımda kaldı; Moritz Bleibtrue resmen bir figüran ama Alman yarışçı olarak hepitopu 30 sn görünse de dikkat çekiyor. Çöl yarışı için diğer ekiplerin rüşvetleri aldığı sahneler, gözünde dolarlar parlayan eleman.

Sonuç; katlanılır

6 ekim ptesi izledim

http://www.imdb.com/title/tt0811080/

Hiç yorum yok: