Arama

1 Kasım 2007 Perşembe

A Mighty Heart (2007)

*** Koyun gibi kesmişler adamı ***

Konusu şöyle; 11 eylülün hemen ardından Pakistan'a giden gazeteci çift Daniel ve Mariane Pearl çalışmalarını bitirip dönmek üzeredir. Son günlerinde Daniel önemli bir şeyh ile görüşme yapmak üzere evden çıkar ve bir daha dönmez.

Ne anladım; kafası kesilerek ibret olsun diye öldürülen gazetecinin karısının olayla ilgili anılarını topladığı kitabından uyarlanan film kaçırılma olayı ve arama çalışmalarına odaklanıyor. Sonu bilinen ve kötü biten bir hikayeyi anlatıyor. Mariane Pearl'ün hem olayla başa çıkmak hem de o sırada hamile olduğu çocuğuna bir belge bırakmak için yazdığını söylediği hikayede Angelina Jolie her zamankinin aksine gayet ölçülü bir oyun oynuyor, fena değil. Filmin sorunu yukarıda bahsettiğim amaçla yapılmış olmasına rağmen büyük bölümünün bir aksiyon gibi kurulmuş olması. Ortadoğudaki yabancı gazeteciler ajan olarak görülür, burada da fazla ileri gidilip masum bir batılı hunharca katledilmiştir gibi bir sonuç çıkardım filmden ki basit geldi. Herşey olup bittikten sonra son on dakikalık süre içerisinde hikayenin odağı kayıyor ve filmi iyice zayıflatıyor. Winterbottom daha iyisini yapabilirdi.

Aklımda kaldı; elbette olay dehşet verici, filmde gönderilen propaganda filmi gösterilemiyor. Büyük kısmı yapılan eylemlerden bahseden, Pearl'ün itirafı gibi düzenlenen sonrasında da kurbanlık gibi kesilmesi ve kellenin görüntüleri eşliğinde arapça yazılardan oluşan kaset batının korkularını tetikleyen ve besleyen etkenlerden.

Sonuç; fena değil.

1 Kasım 2007 perşembe gecesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0829459/

Hiç yorum yok: