Arama

9 Kasım 2007 Cuma

The Simpsons Movie (2007)

**** "I will illegally download this movie" çünkü sadece dublajlı gösterime girdi :( ****

Konusu şöyle; tam Springfield halkı elele gerip kasabanın gölünü temizlemiştir ki Homer kolaya kaçıp beslediği domuzun pisliğini göle atarak bir çevre felaketine sebep olur. Kasaba bir fanusla kapatılıp karantinaya alınır.

Ne anladım; 19. sezonu oynayan bir dizinin uzun zamandır yapılacağı söylenen sinema filmi. Bu kadar kullanılmış ve tüketilmiş malzeme nihayetinde bambaşka bir şey yapmak için değil bütün bu başarıyı taçlandırmak için sinemada da görünüyor. Elbette biraz uzatılmış bir Simpson's bölümü havası var. Filmin girişinin 4:3 başlayıp jenerikle beraber sinema formatına genişlemesi çok hoş. Green Day'in tema müziği yorumu da süper olmuş.

Aklımda kaldı; en güldüğüm espriler: "10000 sert 10000 yumuşak görünümlü adam bulun ki sert olanlar daha da sert görünsün. Onları da şöyle dizin, sert yumuşak sert sert yumuşak yumuşak.. Efendim aşırı güçten delirdiniz galiba. Elbette güçsüz bir deli olmak kadar kötüsü olamaz" diyalogu. Homer'ın köpekleri kırbaçladığı sahne. Lisa'nın Al Gore gibi yaptığı çevre konulu sunumu

Sonuç; eksik kalmasın tabii ki

9 kasım akşamı izledik

http://www.imdb.com/title/tt0462538/

Hiç yorum yok: