Arama

24 Kasım 2007 Cumartesi

Equilibrium (2002)

*** ***

Konusu şöyle; insanlık üçüncü dünya savaşını yaşamış ve dördüncüsünü yaşamamak için tüm olumsuzlukların ve savaşların sebebi olarak görülen her tür duyguyu yok eden bir ilaçla yaşayan ve hissetmenin ölümle cezalandırıldığı bir topluma dönüşmüştür. Bu toplumu ayakta tutan en önemli unsur olan rahiplerden biri takım arkadaşını öldürmek zorunda kalır. Yaşadığı travmanın etkisiyle ilaçlarını kullanmayı bırakmaya karar verir ve yavaş yavaş sınırı geçmeye başlar.

Ne anladım; afişine bakınca sıradan bir aksiyona benzemesine rağmen film bir bilimkurgu. İnsanların hissizleştirilip aynılaştırıldığı bir toplumdaki görevlinin inancını sorgulaması hikayesi ile çok orijinal gelmiyor öykü. Film Fahrenheit 451 ile Matrix kırması hissi veriyor, Cesur Yeni Dünya ve 1984'de akla gelen diğer referanslar. Prison Break'ten tanıdık oyuncular var.

Aklımda kaldı; dövüşen rahipler tiplemesi hep komik geliyor bana. Tepeden gösterilen dövüş sahneleri, çok hızlı hareket eden rahipler pek inandırıcı ve yapılanları insanüstü göstermeyen bir teknikle çekilmiş.

Sonuç; iyi bir keşif

24 kasım ctesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0238380/

Hiç yorum yok: