Arama

18 Kasım 2007 Pazar

Hostel II (2007)

*** Müşteri her zaman haklıdır ***

Konusu şöyle; yurtdışında okuyan 3 Amerikalı genç kız tatillerini değerlendirmek için bir gezi yaparken tanıdıkları bir modelle karşılaşırlar ve Slovakya'ya gitmeye ikna olurlar. İlk filmden bildiğimiz hostelin yeni kurbanları olacaklardır.

Ne anladım; Tarantino destekli Eli Roth ilk Hostel filmini yaptığında ciddi bir patırtı kopartmıştı. 3 Amerikalı erkeğin, güzel görünen bir avrupa kasabasında cinsel açlıklarını tatmin etmeye çalışırken başka ve zengin insanların öldürme güdülerini karşılayacakları nesneler haline gelmelerini konu alan ilk filmde sadece kurbanlar tarafından hikayeyi dinlemiştik. Onun bıraktığı yerden, kurtulan tek adam ile başlayan hikaye bu sefer karşı cinsten kurbanları alıyor, diğer yandan da organizasyonun nasıl işlediğini ve özellikle müşteri tarafını anlatıyor. Bir korku filminden ziyade, ki zaten korkulacak pek bir sahnesi yok, bir kaç rahatsız edici bölüme sahip, şirketi anlatan bir drama. Sıradışı fikirleri bu sefer orijinal öldürme yöntemleri bulmak yerine şirketin bir çocuğu öldürmesi, ya da kurbanın parası ile karşı tarafa geçme çabası gibi güzel dramatik çözümler bulma yönünde çalışılmış.

Aklımda kaldı; kanda banyo yapmaya çalışan teyze. Penis kesme sahnesi. İlk filmdeki çocuk çetesi gene var, bu sefer futbol oynuyorlar.

Sonuç; bir korku filmi olarak başarısız olduğu için ilginç

17 kasım cumartesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0498353/

Hiç yorum yok: