Arama

20 Mayıs 2008 Salı

Rambo (2008)

** Son kan. Kalanın hepsi buydu heralde **

Konusu şöyle; emekliliğinde yılan yakalayıp teknesiyle kaçak yolcu taşıyıp yolunu bulan John Rambo saftirik ve iyi niyetli bir grup yardım görevlisini pek istemese de Burma'da savaşın ortasına bırakır. Onların esir düştüğü haberi gelince de bulmakla görevlendirilmiş bir grup paralı askeri taşır.

Ne anladım; Amerika'nın o ülkelerdeki şiddet uygulayan hükümetleri el altından nasıl desteklediğinden hiç bahsetmeden ezilen halkın kurtarıcısı rolünü oynayan Rambo'nun son macerası. Stallone gene yazıyor yönetiyor ve oynamaya çalışıyor. Parçalanan vücutlar, kopan uzuvlar ve patlayan kafalar artık daha gerçekçi gösterilebiliyor ve bu filmde de sonuna kadar istismar ediliyor. İlk üç filmin otuz saniyelik özeti zaten önemli birşeyi kaçırmadığımızı hatırlatıyor. Rambo bir kaç ok atıyor, galiba bir kere bir çitin üzerinden atlıyor, sonra çıkıyor uçaksavarın tepesine çatır çutur kafa patlatıyor. "Kurtlar Vadisi" sevenlere, aynı mentaliteden.

Aklımda kaldı; ilk grubu taşırken bir ara dellenip "Sen kimsin, ben kimim" diye alzheimer haykırışları atıyor, iyi ki bunlar kurguda atılmamış. Savaştan sonra tepeden kızla kesiştiği bitmek bilmeyen sahne. Son karedeki posta kutusunda R. Rambo yazıyor, babasının adının Rocky Rambo olduğu yönünde rivayetler var :)

Sonuç; ne olduğu belli zaten

19 mayıs ptesi izledik. Doruk da dik dik bakıyordu.

http://www.imdb.com/title/tt0462499/

Hiç yorum yok: