Arama

26 Mayıs 2008 Pazartesi

La Habitacion De Fermat (2007)

*** Pazar bulmacası ***

Konusu şöyle; kendilerine sorulan soruyu doğru bilen dört matematikçi, kim olduğunu bilmedikleri biri tarafından dünyanın en gizemli sorusunu çözmek üzere ıssız bir eve davet edilirler. Kilitli kaldıkları odada sürekli sorular gelmekte ve süreyi geçirdikleri her an odanın duvarları daralmaktadır.

Ne anladım; Luis Piedrahita ve Rodrigo Sopena ikilisinin yazıp yönettiği tek mekanda geçen bir gerilim. İlk bakışta Testere (ama hiç kansız ve mide bulandırıcı olmayan bir versiyonu) ve Küp'ü (ama tek küp) anımsatan film nihayetinde whodunit tarzı finale çözümleniyor. Sanki cinayet işlenmiş de Poirot katili açıklamak için bu karakterleri odada toplamış gibi. Matematik üzerine olan filmde cevaplanmak üzere gönderilen gerilim unsuru sorular hep bilindik matematik ve mantık soruları, zaten izleyicinin de üzerinde düşünmesi istenen kısım orası değil, o yüzden katılım bekleyen ve o türden keyif veren bir film değil. Eli yüzü düzgün bir gizem hikayesi.

Aklımda kaldı; "kazalarda ölenlerin %75'i emniyet kemeriyle ölüyor" Çoban neden kurdu nehirden karşıya geçirmek istesin ki?

Sonuç; izlenir

25 mayıs pazar günü izledik

http://www.imdb.com/title/tt1016301/

Hiç yorum yok: