Arama

19 Mayıs 2008 Pazartesi

Golden Compass (2007)

*** Gene seçilmiş kişi ***

Konusu şöyle; yatılı okulda okuyan Lyra gizlice tanık olduğu bir konuşmada paralel evrenler arasında bağlantıyı sağlayan "Toz"un varlığını öğrenir. Amcası Lord Asriel (Craig) onu bu tozun peşine düştüğü kutup gezisine götürmeyecektir ancak Bayan Coulter (Kidman) oraya götüreceği vaadiyle okulundan gezi için yanına alır.

Ne anladım; Chris Weitz yönetmen koltuğunda, Philip Pullman'ın fantastik hikayelerini görselleştiriyor. Narnia Günlüklerinin muhafazakar ve deist bakış açısının tam karşıtında olarak değerlendirilen Pullman'ın serisinden uyarlanan bu ilk filmin yapım süreci biraz sancılı geçmiş. Yönetmen din ve tanrı kelimelerinin geçmeyeceğini açıklayarak yapımcıyı rahatlatmaya çalışırken roman hayranlarını karşısına almış, filmin sonu devam filmine bağlantı için havada bırakılmış. Sonuçta görsel olarak zengin, şatafatlı bir giriş bölümü olmuş ama tek başına pek ayakta duramıyor bu film. İki dönüm noktası (Iorek'in tahtını geri alma savaşı ve final savaşı) son derece yapay ve yanlış mesajlarla dolu. Henüz romanları okumadım ama eğer hakikaten sadece bunları anlatıyorsa Narnia'dan ne farkı var anlamadım. Gün itibarıyla tehlikede olan devam filmi yapılırsa izleyecek kadar merak veriyor ama pek umut vermiyor.

Aklımda kaldı; insanların yanında dolaşan cinleri. Koca yatılı okulda bir kadın geliyor, bana verin diyor bir öğrenciyi alıveriyor.

Sonuç; merak uyandırıcı

19 mayıs ptesi izledik

http://www.imdb.com/title/tt0385752/

Hiç yorum yok: