Arama

3 Mayıs 2009 Pazar

How To Lose Friends & Alienate People (2008)

** Dost kaybetme ve İnsanları Uzaklaştırma Sanatı **

Konusu şöyle; memleketi İngiltere'de çalıştığı dergide şöhretlere saldıran, rahatsız eden girişken ve sıradışı magazin muhabiri Sidney (Simon Pegg) bu sektörün başkenti Manhattan'daki bir derginin sahibinin (Jeff Bridges) dikkatini çeker ve iş teklifi alır. Şehre geldiğinde amacı bu parıltılı dünyanın tam kalbine girebilmektir.

Ne anladım; Toby Young isimli editörün özyaşam öyküsünden uyarlanan hikaye Robert Weide tarafından yönetilmiş. Londra'da paparazzi kültüründen doğan Sidney karakteri ortamlara kılık değiştirerek, zorla girmeye, ortalığı dağıtmaya ve mekandan atılarak geceyi kapatmaya alışmış bir muhabir. New York'da ise gösterinin ve ihtişamın bir parçası haline gelmek, daha ehlileştirilmiş bir profesyonellikle çalışmak zorunda olmak bu zıpır karakter için kabullenilmesi zor bir değişim haline geliyor ve bu temel çelişki filmin çoğu dramatik gerilimini yaratıyor. "Devil Wears Prada" nın erkek versiyonu gibi duran hikayenin o film ile başta haşin patron karakteri olmak üzere benzer yanları var ancak ona göre daha dürüst olduğu söylenebilir. Simon Pegg bu kendi yolunu bulan, kural tanımaz eğlence adamını gayet yüzeysel oynuyor. Ancak hikayenin tonu filmin ikinci yarısında bu karakterin parıltılı, seksi aktis Megan Fox ile daha mütevazi ama gerçek aşk olma ihtimali bulunan Kirsten Dunst arasında kalması çerçevesine sıkışınca tadı kaçıyor ve sıradanlaşıyor. Piste fırlayıp kızlara sırnaşınca herkesin kaçtığı, o gidince milletin tekrar piste döndüğü sahneye benzer ancak bir skeçe konu olabilecek bir adamın hikayesi üzerine bu kadar uzun bir film yapınca da temponun bozulmasından iyice zorlama sahnelere kadar ilgiyi ayakta tutacak hiç bir tarafı kalmıyor filmin.

Aklımda kaldı; parkta açık sinemada Dolce Vita. Şehre geldiği ilk gün eve yerleşip parti adamı havasında gecelere aktığı sahneler. Megan Fox'un havuz sahnesi. It Crowd'dan Roy ve Jen'i canlandıran oyuncular girişte rol alıyorlar.

Sonuç; ilk yarım saati için izlenir.

2 mayıs günü izledim

http://www.imdb.com/title/tt0455538/

Hiç yorum yok: